» Nominatie Sportman van Het jaar 2013
Sportman van de gemeente Kaag en Braassem 2013,

Sportverkiezing op 24 april 2014

De genomineerden

Mark Tuitert - Schaatsen

Mark Tuitert kennen we natuurlijk allemaal als de Olympisch Kampioen 1.500 meter schaatsen op de Winterspelen van 2010. Deze prestatie telt alleen niet mee voor deze verkiezing van de Sportman van het Jaar 2013. In 2013 presteerde hij het om zich, na een aantal moeizame jaren, op het allerlaatste moment tijdens het OKT te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2014. Hiernaast eindigde hij in 2013 als 4e op het NK Sprint en werd hij 7e op de 1.500 meter tijdens het WK afstanden.

Patrick van Klink - Boccia

Patrick van Klink beoefent de relatief onbekende sport Boccia. Dit is een paralympische sport, die qua spelvorm lijkt op Jeu de Boule. Patrick heeft de ziekte van Von Recklinghausen, wat ertoe heeft geleid dat zijn linkerbeen is geamputeerd. Boccia is voor hem een ideale sport. En dat blijkt ook uit de resultaten die hij heeft behaald. In 2013 stond Patrick voor de 10e keer in zijn sportieve carrière op het podium tijdens een NK. Dit keer kreeg hij de gouden plak omgehangen. Al eerder behaalde hij twee keer goud, drie keer zilver en vier keer brons tijdens een NK.

Renz Rotteveel - Schaatsen

De in Oude Wetering woonachtige Renz Rotteveel schaatst zich vooral in de kijker tijdens allround toernooien. Tijdens het schaatsseizoen 2012/2013 werd hij 2e op de 1500 meter tijdens het NK afstanden. Hij deed dat jaar mee op zowel het Nederlands, Europees als Wereld Kampioenschap Allround. Hij werd 3e tijdens het NK Allround en 10e op het EK Allround en eindigde als 6e op het WK Allround.

Een reactie hierop mag je altijd in het Gastenboek/Guestbook aan de linkerkant achter laten.

Ook wordt deze dag bekend gemaakt wie de Sportvrouw-sportploeg en Sporttalent 2013 zijn.

EN DE WINNAARS ZIJN

SPORTPLOEG - TTV DE TREFFERS DAMES 1
SPORTTALENT - JAN KLEIJN – ZEILEN
SPORTMAN - RENZ ROTTEVEEL - SCHAATSEN
SPORTVROUW – ALIEKE HOOGENBOOM - MOUNTAINBIKEN
[ terug... ]Omhoog

Maak vrienden

Datum

TIJD

Sponsors • BARRY EMONS
  o-o-o-o-o-o-o-o-o-
  -o-o-o-o-o-o-o-o-o-
  -o-o-o-o-o-o-o-o-o-
  -o-o-o-o-o-o-o-o-o-
  -o-o-o-o-o-o-o-o-o-
  -o-o-o-o-o-o-o-o-o-o

Bezoekersteller

Nieuws

 • Wil je een of meerdere foto's ontvangen stuur dan een email via het hier email adres hier onder, en we sturen u zo snel mogenlijk de foto's per email toe

Contact

 • Wilt u met mij contact, of heeft u wat te vragen klik in de bovenste balk op contact en vul daar het formulier in, of klik hier onder op E-MAIL ME ! Ik zal u dan zo spoedig mogenlijk antwoorden. Ook kan hier gevraagd worden om foto's die op de site staan per e-mail te ontvangen

extra

 • NIEUWS

Copyright 2002-2020